Opskrift

Pulled beef i øl og chipotle med sprøde kartofler

Personer

6 PERSONER

Timer

7 timer

Ingredienser

  • 900-1000 g oksetykkam

  • 1 dl brun farin

  • 1 spsk. paprika

  • 1 ½ spsk. salt

  • 1 tsk. peber

  • 1 tsk. chipotle

  • 2 spsk. olie

  • 1 dl mørk øl

  • 750 g små vaskede kartofler

  • 1 dl olivenolie

  • Salt og peber

Fremgangsmåde

Rør krydderier, farin og olie godt sammen. Fordel det grundigt på kødet og lad det gerne trække et par timer. Man kan med fordel marinere og lade det trække i en frysepose. Læg kødet i en stegeso eller et ildfast fad med låg på. Sæt den i ovnen ved 125° i 6–7 timer. Lad den trække i en halv time og træk så kødet fra hinanden. Man kan evt. sætte kødet i ovnen om aftenen og tage det ud om morgenen.

 

Sprøde kartofler

Vend kartofler godt i olie og salt og peber og rist i ovnen ved 180° i ca. 25-30 minutter.